Zaterdag

Posted by yara On September - 13 - 2011

Het is zaterdag. Yara hoeft niet naar school.
Vandaag schijnt het zonnetje. Hè, lekker!
Oma laat op de laptop aan Yara foto’s zien die papa en mama gemaakt hebben. Er is een foto bij waar er een aap bij mama op haar schouder zit. Dat is leuk!
Vandaag komen Myrthe en Thijmen bij Yara en Finnian. Oom Sander en tante Suus willen klussen, en daarom hebben ze gevraagd of opa Frank en oma Marja ook op Myrthe en Thijmen willen passen.
Yara vindt het leuk om met Myrthe te spelen. ‘Myrthe is mijn nichtje,’ zegt ze.
‘Heb je nog een nichtje?’ vraagt oma.
‘Ja,’ zegt Yara, ‘Cathelijne is ook mijn nichtje.’
‘En wie zijn allemaal jouw neefje?’ vraagt oma.
Dat zijn er een heleboel! Yara noemt ze allemaal: ‘Kyan, en Roan, en Ruben, en Robert, en Thijmen.’ Yara telt op haar vingers. ‘Ik heb vijf neefjes en twee nichtjes,’ zegt ze.
Yara en Myrthe spelen samen tot ze een boterham gaan eten. Omdat het zonnetje schijnt, eten ze in de tuin.
Na het eten gaat Myrthe slapen. Ze mag in Yara’s bed.
Finnian hoeft niet te slapen, want vanmiddag mogen Yara en Finnian met opa Joop en oma Anka mee naar de stad. Op de fiets. Yara doet een zomerjurk aan, en haar slippers, want het is zulk lekker weer!
Yara en Finnian hebben veel plezier in de stad. Bij het kasteel is een optocht, en ook zijn er allemaal kinderen die dansen, want het is vandaag feest in Woerden.
Als ze weer terugkomen, zit oma Marja met Thijmen in de tuin. Yara aait Thijmen over zijn hoofdje en geeft hem een kusje. ´Ik vind Thijmen heel lief,´ zegt ze.
Thijmen lacht naar opa Joop en oma Anka. ´Wat een lief jongetje,´ zegt oma Anka. Dan gaan opa Joop en oma Anka weer naar hun huis.
Als oom Sander en tante Suus klaar zijn met klussen, komen ze M yrthe en Thijmen weer ophalen. Maar eerst gaan ze met z’n allen eten. Poffertjes! Die lust iedereen graag. Met boter en poedersuiker. Jammie!
Na het eten gaan oom Sander, tante Suus, Myrthe en Thijmen weer naar hun eigen huis. En Yara en Finnian gaan onder de douche. Want ze hebben in de zandbak gespeeld, en nu zijn ze helemaal zwart!
Als ze onder de douche geweest zijn, krijgen ze een schone pyjama aan, en gaan ze lekker slapen. In een schoon bed! Welterusten!

Leave a Reply