Woensdag:kalender

Posted by yara On September - 13 - 2011

(De eerste dag alleen met opa en oma)

De papa en mama van Yara en Finnian gaan op vakantie. Met het vliegtuig. Ze gaan naar een héél ver land. Daar gaan ze allemaal dingen doen die ze niet in Nederland kunnen doen: een berg beklimmen, duiken in de zee en daar vissen bekijken, door het oerwoud lopen, aapjes bekijken en nog veel meer dingen.
Yara en Finnian gaan niet mee. Zij zijn nog te klein om in de zee te duiken, of om een berg te beklimmen, of om door het oerwoud te lopen. Dus komen eerst opa Frank en oma Marja oppassen, en als die weer naar huis gaan, gaan Yara en Finnian naar opa Joop en oma Anka.
Finnian is nog te klein om het te begrijpen, maar Yara is al groot genoeg. Papa en mama hebben aan Yara verteld wat ze allemaal gaan doen, maar dat is wel een beetje veel om te onthouden. En dus heeft mam iets moois voor Yara gemaakt. Een kalender. Daarop staan alle nummers van de dagen die papa en mama weg zijn. Bij elke dag staat een foto van wat papa en mama op die dag gaan doen. Ook staat erbij wat Yara die dag allemaal gaat doen.
Opa Joop heeft de kalender geprint, en oma Anka heeft hem daarna naar Yara gebracht.
Yara kijkt goed naar de kalender. In het rijtje van Yara staat bij de woensdag een plaatje van de judo. Bij de vrijdag staat BSO. Op één plaatje staat ‘Ballorig’. Op die dag heeft Yara schoolreisje, en gaat ze naar speeltuin Ballorig. Ook is er een plaatje van een paard. Op die dag mag Yara met oma Anka mee naar de manege. En op de dag dat opa Joop en oma Anka op het plaatje van Yara staan, gaan opa Frank en oma Marja naar huis en gaan Yara en Finnian bij opa Joop en oma Anka logeren.
Op het laatste plaatje van papa en mama staat Nijntje in een vliegtuig. Op die dag komen papa en mama weer met het vliegtuig naar Nederland, en gaat opa Joop naar het vliegveld om ze op te halen.
Yara is heel blij met de kalender. Ze neemt hem mee naar boven en legt hem op haar kamer neer. Ook legt ze er een pen en een potlood bij. Met de pen zet ze een rode stip bij het plaatje van papa en mama. Het potlood bewaart ze voor vanavond. ‘Dan kan ik op de kalender een kruisje zetten als die dag voorbij is,’ zegt ze. Dat is slim!

Als Yara ’s avonds naar bed gaat, zet ze een kruisje bij de 7. De 7 is de eerste dag van de vakantie van papa en mama. Er staat een vliegtuig op het plaatje van papa en mama, en een kindje in een judopak op het plaatje van Yara. Dat klopt: papa en mama zijn vandaag met het vliegtuig naar dat verre land gegaan, en Yara is vanmiddag samen met Finnian naar judo geweest.
Yara zet het kruisje onder de rode stip. Goed gedaan!
Oma Marja leest nog een verhaaltje voor aan Yara en Finnian, en dan gaan ze lekker slapen. Welterusten!

Leave a Reply